2010-09-14 22:34:52• hírek • Szatmár.ro

Ösztöndíj diákoknak

A 2010/2011-es iskolai tanév megkezdődött, a Szatmár megyei diákok pedig több ösztöndíjat is megpályázhatnak.

A kormány folytatja a Líceumi pénz  elnevezésű anyagi támogatási programját ebben a tanévben is. Az ösztöníjat azoknak a IX-XII.-es tanulóknak, akik nehéz szociális körülmények között élnek. Az elmúlt évben egyébként 2408 Szatmár megyei diák részesült a juttatásban.

Az igénylőknek az iskolák titkárságán lehetett leadni a kérelmüket, amelyhez a szülők utolsó három havi - június, július, augusztus - jövedelméről egy igazolást is kell csatolniuk. Azok a diákok kérvényezhették a támogatást, akik családjában az egy főre esõ havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. Az elbíráláskor a tanulók előző évi tanulmányi átlaga is számít. A diákok havi 180 lej támogatásban részesülhetnek.

Nemcsak a középiskolások, de az általános iskolás tanulók is kérvényezhetnek szociális ösztöndíjat, azonban ezt nagyon kevesen kaphatják meg, a diákok elenyésző hányadának szokták ezt odaítélni.

A szociális ösztöndíjon kívül a kitűnő tanulók érdemösztöndíjat is kérvényezhetnek, a fogyatékkal élő és a súlyos betegségben szenvedő diákok pedig betegségi ösztöndíjért folyamodhatnak.


Bármilyen korosztály igényelhet ösztöndíjat
Bármilyen korosztály igényelhet ösztöndíjat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: